In de kijker: Eigen versie van een schilderij

Tijdens mijn keuzestage in het 4de leerjaar hebben we een week rond Leonardo Da Vinci gewerkt.
Wero, taal, rekenen, godsdienst... allemaal in het teken van Da Vinci. En mulo kon natuurlijk niet ontbreken.
Met als inspiratiebron 'Thaïs Vanderheyden', hebben de leerlingen hun eigen versie van een schilderij van Da Vinci mogen maken. Niet met kleurpotloden of stiften maar met houtskool.

Het domein waarbinnen we werkte was beeld, de bouwsteen kleur (grijstinten). De leerlingen moesten met houtskool verschillende tinten van zwart/grijs maken om zo hun tekening 'in te kleuren'.

Als sfeerschepping hebben we verschillende schilderijen van Leonardo Da Vinci bekeken. Wat schildert hij? Wat zie je op de achtergrond van de schilderijen? Wat vind je van de details?

Als beschouwing en aanzet tot creëren hebben we verschillende schilderijen van Thaïs Vanderheyden bekeken (zie inspiratiebron). Nadien hebben we samen een filmpje gezien waarin werd uitgelegd wat houtskool is en hoe je ermee werkt. Nadien konden de leerlingen dit zelf even uitproberen.

En dan kwam het creëren. Iedereen koos een schilderij dat hij/zij wou aanpassen en ze konden beginnen. Bij de één ging het al vlotter dan bij de andere. Uiteindelijk heeft iedereen zijn/haar eigen tekening kunnen maken. Nu moet ik ze nog fixeren met haarlak en ze kunnen getoond worden aan iedereen!

Hieronder enkele creaties! Ik ben een gelukkige juf!











Reacties